Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Operaţiune SIS şi CCCEC, pentru…

Operaţiune SIS şi CCCEC, pentru o mită de 700 de lei

Ofiţerii Centrului anticorupţie au reţinut în flagrant, pe 24 iunie, o profesoară de matematică a Şcolii nr. 44 din Chişinău, banuită de trafic de influenţă. Potrivit denunţătorului, aceasta ar fi estorcat şi ar fi primit suma de 700 lei pentru a facilita susţinerea fără impedimente a examenelor, sub pretextul că ar putea influenţa membrii comisiei formate din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi directoarea şcolii.
Pentru aceşti bani profesoara ar fi favorizat susţinerea cu note pozitive a examenelor, totodată urmând să asigure copierea la proba repetată la limba română, preconizată pentru luni, 27 iunie. La momentul reţinerii, cei 700 lei marcaţi „mită CCCEC” au fost depistaţi în portmoneul suspectei, iar la cererea colaboratorilor CCCEC au fost predaţi benevol. Potrivit informaţiilor preliminare, profesoara ar fi colectat sume similare de la mai mulţi elevi ai clasei a IX-a.
Astfel, Centrul anticorupţie a iniţiat o cauză penală în temeiul art. 326, alin. (2), lit. b) Cod Penal al R. Moldova – „trafic de influenţă”. Operaţunea a fost realizată în colaborare cu Serviciul de Informaţii şi Securitate.